Ingrediente:
- 50 gr. unt sau ulei;
- 1 lingură cu vârf făină albă;
- 250 – 300 ml. lapte cald;
- sare şi piper după gust;
- 1 lingură cu vârf făină albă;
- 250 – 300 ml. lapte cald;
- sare şi piper după gust;
Preparare:
1. Se topeşte untul pe foc mic intr-un vas (preferabil cu fundul dublu).
2. Când s-a încins se adaugă făină şi se amestecă bine până obţinem o crema, apoi, amestecând mereu lăsăm pe foc circa 1 minut
3. se adaugă laptele, treptat amestecând bine în sos. Se continuă până se incorporează tot laptele, iar amestecăm până se termină laptele (atenţie nu turnaţi tot laptele).
Dacă la final sosul este prea gros puteţi adăuga lapte până când capătă consistenţa dorită.
Lăsați sosul pe foc încă 1 minut amestecând mereu.
Lăsați sosul pe foc încă 1 minut amestecând mereu.
Se condimentează cu sare si piper după gust.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu