Ingrediente:
1,2 kg. mere;
150 gr. zahăr;
150 gr. margarină;
1 cană griş (o cană = 250 ml.);
1 cană făină;
1 cană zahăr;
1 plic praf de copt;
2 plicuri zahăr vanilat;
scorţişoară;
150 gr. zahăr;
150 gr. margarină;
1 cană griş (o cană = 250 ml.);
1 cană făină;
1 cană zahăr;
1 plic praf de copt;
2 plicuri zahăr vanilat;
scorţişoară;
Preparare:
Amestecaţi zahărul, făina şi grişul cu praful de copt si un plic de zahăr
vanilat.
Într-o cratiţă caramelizaţi zahărul, nu îl ardeţi prea tare si
distribuiţi-l uniform pe fundul vasului.
Radeţi merele cu tot cu coaja, (fără
cotor, păstraţi un măr) stoarceţi-le de zeama, amestecaţi-le cu 6 linguri de
zahăr, scorţişoară, coajă de lămâie/portocală si zahărul vanilat rămas.
Ungeţi uniform cu margarină zahărul caramelizat şi aranjaţi frumos pe
margine mărul tăiat felii subţiri.
Turnaţi deasupra jumătate din aluatul obţinut, merele stoarse, presaţi
puţin, adăugaţi restul de aluat, presaţi puţin cu o spatulă, apoi turnaţi
deasupra zeama de la mere.
Încălziţi cuptorul la foc mediu şi introduce-ţi cratiţa acoperită cu folie
de aluminiu. Timp de coacere: 30
- 35 minute.
Scoateţi cratiţa, îndepărtaţi folia, pudraţi puţin cu scorţişoară şi daţi-o
la cuptor 10-15 minute.
!!! Dacă este prea
puţină zeamă de mere puteţi completa până la cantitatea de 300 - 350 ml. cu
zeamă din compot sau suc de fructe.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu