Ingrediente:
500 gr. faină,
500 gr. faină,
1
pacheţel drojdie proaspăta,
2
linguri ulei,
1
linguriţa zahăr,
300 ml. apa minerală,
300 - 400 gr. nuci,
miere pentru uns mucenicii,
miere pentru uns mucenicii,
sare.
Pentru sirop :
o ceaşcă zahăr ,
2 linguri miere de albine ,
2 ceşti apă,
esenţă vanilie, rom, zahăr
vanilat, scorţişoară, etc.
Preparare: se
fierb toate ingredientele 15 - 20 min. adăugându-se aromele dorite.
Preparare:
Preparare:
1.
Se frământă un aluat din faină,
drojdie, sare, zahăr, ulei, apă minerală care se lasă la dospit.
2.
După ce aluatul a crescut, se modelează
bastonaşe din care se formează cifra "8".
3.
Se aşează mucenicii în tava de
copt care a fost unsă cu margarină sau ulei;
4.
Se coc mucenicii la foc mediu
in cuptorul preîncălzit (200°C);
5.
Nucile se macină, se amestecă
cu puţin zahăr.
6.
După ce mucenicii s-au copt şi
s-au răcit se însiropează după care se ung cu miere şi se presară cu nuca măcinată.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu