Translate

Mucenici la cuptor


Ingrediente: 
500 gr. faină,
1 pacheţel drojdie proaspăta,
2 linguri ulei,
1 linguriţa zahăr,
300 ml. apa minerală,
300 - 400 gr. nuci,
miere pentru uns mucenicii,
sare.

Pentru sirop :
o ceaşcă zahăr ,
2 linguri miere de albine ,
2 ceşti apă,
esenţă vanilie, rom, zahăr vanilat, scorţişoară, etc.
Preparare: se fierb toate ingredientele 15 - 20 min. adăugându-se aromele dorite.


Preparare:
1.    Se frământă un aluat din faină, drojdie, sare, zahăr, ulei, apă minerală care se lasă la dospit.
2.    După ce aluatul a crescut, se modelează bastonaşe din care se formează cifra "8".
3.    Se aşează mucenicii în tava de copt care a fost unsă cu margarină sau ulei;
4.    Se coc mucenicii la foc mediu in cuptorul preîncălzit (200°C);
5.    Nucile se macină, se amestecă cu puţin zahăr.
6.    După ce mucenicii s-au copt şi s-au răcit se însiropează după care se ung cu miere şi se presară cu nuca măcinată.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu