Translate

Gogoşi simple ;)


Ingrediente:
J     500 gr. faină;
J     2 ouă;
J     un pahar de lapte;
J     1/2 pahar de zahăr;
J     1 plic (pacheţel) drojdie;
J     coajă de lămâie (opţional);
J     esenţă vanilie sau zahăr vanilat;
J     zahar pudră;
J     ulei pentru prăjit.

Preparare:
1.    Încălzim laptele cu zahărul apoi dizolvăm drojdia in lapte. Adaugam doua-trei linguri de făină, cam cât sa obtinem o compozitie de consistenţa smântânii (maia).
2.    După ce creşte maiaua, adăugăm ouăle si esenta, le amestecăm si adaugăm treptat faina.
3.    Se frământă până când obţinem un aluat si elastic. Aluatul obţinut îl lăsăm la crescut intr-un loc calduros 15 - 20 minute. 
4.    Întindem aluatul într-o foaie de grosimea unui deget. Cu ajutorul unui pahar decupăm gogoşile din aluat. Resturile de aluat rezultate urma decupării gogoşilor le frământăm şi repetăm procesul până când terminăm aluatul.
5.    Gogoşile decupate le lasam la dospit 10 - 15 minute. Nu vă grăbiţi, timpul de creştere este foarte important!
6.    Prăjim gogoşile în ulei încins. Este de preferat să le prăjim complet acoperite de ulei. 

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu